Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες

O Τάκης Μπαλτάκος υποστήριξε ότι υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες, παραδέχτηκε πως ότι είπε εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό, ενώ τόνισε πως... δεν ξέρει που βρίσκεται ο γιος του που διαφεύγει την αυτόφωρο διαδικασία και αναζητείται από τις Αρχές





Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα με τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας σήμερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συνομιλία του με τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί και μία-δύο που ακολούθησαν. Οταν ερωτήθηκε αν έχει πει χειρότερα απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ο,τι έχω και να έχω πει εξυπηρετούσε ένα σκοπό». Ερωτηθείς αν έχει συναντηθεί και με άλλους Χρυσαυγίτες, απάντησε καταφατικά, ενώ για το ύφος που χρησιμοποίησε στη στιχομυθία με Κασιδιάρη είπε ότι αλλάζει ύφος ανάλογα με το ποιον μιλάει. Παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει και με τον κ. Μιχαλολιάκο. Πρόσθεσε δε ότι τρέφει απεριόριστο σεβασμό προς την κ. Κουτζαμάνη, ενώ υπογράμμισε ότι «η ΝΔ κεντροδεξιά παράταξη που κινδυνεύει τα τελευταία χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα, αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Χαρακτήρισε αυτό που έκανε με τον Κασιδιάρη ως «καθημερινότητα» και πως «ο πρωθυπουργός ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε όσους βρίσκονταν στη Χρυσή Αυγή». Υπογράμμισε πάντως ότι δεν υπήρχε λόγος ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τις επαφές του με τη Χρυσή Αυγή, «ήταν λεπτομέρεια αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με Κασιδιάρη είπε: «Με βρήκε στο διάδρομο, μου είπε ότι έχουν προσωπικό παράπονο, δεχόμουν πολλούς ανθρώπους. Επειδή και στο παρελθόν μιλούσα μαζί του, τον δέχτηκα. Το ότι ήταν κατηγορούμενος δεν σημαίνει ότι είναι και καταδικασμένος. Οταν κατάλαβα στη συνέχεια τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι οι συναντήσεις μηδενίστηκαν. Τον είδα γιατί ήθελα να δω και πού το πάνε» υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και αυτό το έκανε «με πλειάδα ενεργειών». Και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει καμία σκευωρία, καμία συνωμοσία. Τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού τα ανέφερα επειδή τα διάβασα στον Τύπο, δεν είχα ρωτήσει τον πρωθυπουργό. Ολα όσα είπα στον Κασιδιάρη, τα είδα γραμμένα, είχαν δημοσιευτεί στον Τύπο. Τι να φοβηθώ από τη μαγνητοφώνηση; Είχε μόνο σκοπιμότητα, έπρεπε να γνωρίζω, να καταλάβω».

Ο κ. Μπαλτάκος μίλησε στον Real και για το σκηνικό με το γιο του: «Δεν μπήκε στο γραφείο, στο διάδρομο έγινε το περιστατικό. Τους είδε να ανεβαίνουν και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Τον γνωρίζουν, επειδή ερχόταν συχνά για να με δει. Αρχισαν να σπρώχνονται. Μετά αυτοί, επειδή έχουν μανία μηνύσεων, είπαν ότι τους χτύπησε. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία, διαμαρτύρονται επειδή τους χτύπησε ή τους κλώτσησε.

Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ, έχει κώδικα τιμής, δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος. Επιλέγει αν θα εμφανιστεί όποιος εμπλέκεται σε διαδικασία αυτοφώρου. Δεν ξέρω πού είναι ο γιος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου