Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νεκροταφείο μόνο για λεσβίες

Στο Βερολίνο 80 ομοφυλόφιλες γυναίκες διεκδίκησαν και κέρδισαν ξεχωριστό χώρο ταφής. Η έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν αρκεί να... φροντίζουν τον χώρο.









Μια νέα περιοχή ταφής αποκλειστικά για λεσβίες πρόκειται να παραχωρηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο παλιό νεκροταφείο του Βερολίνου. Τα 400 τ.μ του νεκροταφείου Lutheran Georgen Parochial θα γίνουν η περιοχή της τελευταίας κατοικίας για 80 ομοφυλόφιλες γυναίκες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο πρακτορείο ΑPE η εκπρόσωπος της ομάδας ηλικιωμένων λεσβιών Usah Zachau.

Η εκπρόσωπος του οργανισμού που ονομάζεται Safia δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που έγινε δεκτό το αίτημα για δημιουργία ενός χώρου όπου γυναίκες θα μπορούν να θαφτούν η μία δίπλα στην άλλη και να βρίσκονται συνδεδεμένες στην τελευταία τους κατοικία και στη ζωή μετά θάνατον. Η έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν από την Λουθηριανή εκκλησία στην οποία ανήκει και το 200 ετών νεκροταφείο με μοναδική προϋπόθεση τα έξοδα ανάπλασης και φροντίδας του χώρου να τα αναλάβουν οι γυναίκες που θα ταφούν εκεί και ο οργανισμός Safia.

To νεκροταφείο γνωρίζει την παρακμή και μοιάζει σχεδόν εγκαταλελημμένο ενώ απαιτούνται αρκετά χρήματα ώστε να γίνει και πάλι κατάλληλος χώρος για ταφή. Η έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν για διάστημα 30 ετών. Εκπρόσωπος της εκκλησίας δήλωσε πως η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες ομάδες που επιθυμούν να κάνουν χρήση περιοχών της υπόλοιπης έκτασης και δεν αποκλείεται σύντομα να έρθουν σε συμφωνία με Μουσουλμανική ομάδα.

Δικαιολογώντας τις κακές κριτικές εξήγησε πως η εκκλησία του έχει διάθεση να συνεργαστεί με όλες τις ομάδες που θα φροντίσουν την παρατημένη έκταση και πως δεν θα μπορούσαν να κάνουν διακρίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου